Selecteer een pagina

Klantsegementatie.
Vergroot verkoopkansen door te focussen en klanten beter te begrijpen

Niet elke prospect of klant is even kansrijk en de behoeftes lopen ook sterk uiteen. U wilt daarentegen elke klant goed bedienen terwijl de focus wordt gelegd op de high-level klant segmenten. Een goede klant segmentatie gaat dan ook niet om een ‘betere behandeling’ geven aan high-level segmenten, maar juist om een behandeling aan te bieden die beter past bij de specifieke doelgroep. Wij beloven:

✓ Meer tevreden klanten
✓ Meer omzet
✓ Meer winst

Wilt u ook weten hoe de klanttevredenheid en omzet kan worden verhoogd door klanten de juiste informatie aan te bieden? Vraag hieronder de Quick-Scan aan.

Omzet verhogen door een heldere focus? Kies voor klant segmentatie.

De klant is alleen geïnteresseerd in een boodschap en aanbod dat aansluit op hun behoefte. Door een goede focus aan de hand van klant segmentatie worden dus niet alleen onnodige marketingkosten voorkomen, het verhoogt ook de omzet en klanttevredenheid door de klanten de juiste informatie aan te bieden.

Wat levert klantsegmenatie ons op?

Klant loyaliteit

High-level klanten

Verhoging van uw ROI

Gratis Quick-Scan aanvragen?

Meer tevreden klanten, meer omzet en meer winst? Maak gebruik van onze Quick-Scan. Laat uw gegevens achter zodat we elkaar eerst kunnen leren kennen.

* Alle gegevens worden in een beveiligde SSL omgeving gedeeld. We delen uw gegevens nooit met andere partijen.

Omzet verhogen door een heldere focus? Kies voor klant segmentatie.

De klant is alleen geïnteresseerd in een boodschap en aanbod dat aansluit op hun behoefte. Door een goede focus aan de hand van klantsegmentatie worden dus niet alleen onnodige marketingkosten voorkomen, het verhoogt ook de omzet en klanttevredenheid door de klanten de juiste informatie aan te bieden.

Wat levert klantsegmenatie ons op?

Klant loyaliteit

High-level klanten

Verhoging van uw ROI

Gratis Quick-Scan aanvragen?

Meer tevreden klanten, meer omzet en meer winst? Maak gebruik van onze Quick-Scan. Laat uw gegevens achter zodat we elkaar eerst kunnen leren kennen.

* Alle gegevens worden in een beveiligde SSL omgeving gedeeld. We delen uw gegevens nooit met andere partijen.

Klantsegmentatie in 5 stappen uitgelegd.

Om een adequate klantsegmentatie te kunnen bepalen worden alle factoren in het klantendatabase nauwkeurig geanalyseerd.

1. We beginnen bij de basis.

We maken kennis met elkaar en er wordt een samenwerkingscontract opgesteld met betrekking tot de veiligheid van uw data (NDA).

m

2. We verzamelen alle data

Alle beschikbare (klant)data wordt verzameld om te kunnen beginnen met de data-analyse.

l

3. De data wordt opgeschoond en samengevoegd

Data wordt opgeschoond en verrijkt indien nodig.

4. De juiste modellen worden gekozen en toegepast

Afhankelijk van de toepassing worden de analyse-technieken gebruikt om specifieke marktsegmenten of doelgroepen te bepalen.

5. We presenteren

De ontwikkelde segmenten worden uitgelicht en per doelgroep worden gepersonaliseerde marketing uitingen voorgesteld.

Omzet verhogen door klant segmentatie?

Christiaan, data-engineer bij Datalytics: “Door uw doelgroepen te segmenteren zal uw marketingbudget optimaal worden benut. Doordat de behoeftes van de klant worden vervuld zal de klanttevredenheid stijgen.”

Start vandaag nog met onze Quick-scan.

MEER RESULTAAT.

Toepassingen van klantsegmentatie

Er zijn voor elk bedrijf altijd wel verschillende high-level klantsegmenten te benoemen.

Voorbeelden:
– Trouwe klanten
– Klanten die grote orders plaatsen
– Klanten die een lange tijd niet actief zijn geweest.

Daarnaast is het interessant om te weten waar potentiële klanten zich bevinden zodat ook deze op de juiste manier benaderd kunnen worden. Persoonlijke communicatie met de juiste doelgroep op het juiste moment stelt klanten tevreden, verhoogt verkoopkansen en verlaagt marketingkosten.

1. Klant loyaliteit

Door de klant alleen de informatie aan te bieden die hoort bij het segment waarin de klant is ingedeeld wordt de klanttevredenheid verhoogd en worden ‘slapende klanten’ getriggerd om opnieuw een aankoop te doen.

2. High-level klanten

We brengen de verschillende klantengroepen in kaart, zodat het duidelijk wordt welke klanten het hoogste rendement genereren. Door de focus te leggen op deze high-level klanten bent u beter in staat de conversiegraad en het financiële resultaat te verhogen

3. Grote stijging van uw ROI

Nadat we weten hoe uw typische en beste klant eruitziet, kunt u gerichte marketing uitvoeren op deze klanten. Hierdoor verhoogt u de ROI en conversie van uw marketing beslissingen. De minder interessante klanten geeft u nog steeds de service die zij verdienen, maar de bestedingen voor het aantrekken van nieuwe klanten in deze categorie worden beperkt.

Veel gestelde vragen

Deze vragen wilt u ons misschien wel stellen voordat u aan de slag gaat met het analyseren van uw klanten. Misschien hebben we uw vraag al eens beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur een email naar info@datalytics.eu.

Hoe gaat u om met de data van onze klanten?

De klant data wordt altijd in een beveiligde omgeving gebruikt en zal na aanlevering van de resultaten verwijderd worden. De data zal nooit gedeeld worden met andere partijen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Als u niet specifiek iets wilt laten analyseren zullen wij aan de hand van de beschikbare data kosteloos een aantal voorstellen maken. Enkele voorbeelden hiervan zijn: RFM-segmentaties, marketing budget afstellen op high-value segmenten en ABC-klantenpiramiden.

KLANTSEGMENTATIE.

Benieuwd waar de kansen liggen voor uw bedrijf?

Ontdek hoe u verkoopkansen kunt vergroten door te focussen, en klanten daardoor beter kunnen begrijpen.

Omzet verhogen door meer te doen met Data?

Download onze Whitepaper en ontdek hoe u er binnen 5 stappen klaar voor bent.

You have Successfully Subscribed!