Selecteer een pagina

Verlaag uw churn ratio

De ‘recurring revenue’ economie is booming, de laatste jaren steken er met hoge frequentie vormen de kop op die inspelen op onze behoeftes. Consumenten kiezen steeds vaker voor het gemak en de toegankelijkheid van de producten en diensten die worden aangeboden op abonnementsbasis. Er wordt veel aandacht besteed aan het werven van nieuwe leden, maar ook het behouden van huidige leden is noodzakelijk om te blijven groeien. Ook voor u als ondernemer zijn er vele voordelen. Wij beloven u:

✓ Voorspelbare omzet
✓ Continuïteit
✓ Klantloyaliteit

Wilt u ook weten hoe data-analyse ervoor zorgt dat leden niet bij u opzeggen? Graag verwijzen we u door naar onze samenwerkingspartner Churned. Dé specialist op het gebied van churn predictie, preventie en upsell acceleratie.

Wilt u ook meer klanten behouden?

Als u gebruikt maakt van een recurring revenue business model is het van belang om te bepalen waarom leden bij u opzeggen. Als dit inzichtelijk is gemaakt kan middels A/B testen de optimale strategie bepaald worden. Zo maakt u het mogelijk om uw bedrijf razendsnel te laten groeien.

Wat levert een data-analyse op onze churn ratio op?

De analyse geeft o.a. antwoorden op de volgende vragen:

Waarom vertrekken mijn leden?

Wanneer vertrekken mijn leden?

Gratis Quick-Scan aanvragen?

Meer tevreden klanten, meer omzet en meer winst? Maak gebruik van onze Quick-Scan. Laat uw gegevens achter zodat we elkaar eerst kunnen leren kennen.

* Alle gegevens worden in een beveiligde SSL omgeving gedeeld. We delen uw gegevens nooit met andere partijen.

Wilt u ook meer terugkerende omzet genereren door lagere churn?

Als u gebruik maakt van een recurring revenue business model is het van belang om te bepalen hoe succesvol het model is en waar er winst valt te behalen. Om dit inzichtelijk te krijgen bieden wij op maat gemaakte interactieve dashboards aan waaruit eenvoudig de KPI’s af te lezen zijn. Zo maakt u het mogelijk om uw bedrijf razendsnel te laten groeien.

Wat levert een data-analyse op onze churn op?

De analyse geeft o.a. antwoord op de volgende vragen:

Waarom zeggen mijn leden op?

Wanneer zeggen mijn leden op?

Gratis Quick-Scan aanvragen?

Meer tevreden klanten, meer omzet en meer winst? Maak gebruik van onze Quick-Scan. Laat uw gegevens achter zodat we elkaar eerst kunnen leren kennen.

* Alle gegevens worden in een beveiligde SSL omgeving gedeeld. We delen uw gegevens nooit met andere partijen.

MEER RESULTAAT.

Toepassingen voor het verlagen van uw churn ratio

Om te bepalen waar de quick-wins te behalen vallen worden de KPI’s die van belang zijn voor uw organisatie inzichtelijk gemaakt. Veel voorkomende KPI’s die gerelateerd zijn met churn:

KPI’s

  • ‘Average Revenue Per Account’ (ARPA)
  • ‘Customer Lifetime Value’ (CLTV)
  • ‘Customer Acquisition Cost’ (CAC)
  • ‘Monthly Recurring Revenue’ (MRR)
  • ‘Churn Ratio’
  • ‘Quick Ratio”
  • Hersteltijd

Afhankelijk van de data die beschikbaar is en het type abonnementsvorm worden de KPI’s bepaald per klantsegment.

Impact
Aan de hand van de verkregen inzichten zal een strategie bepaald worden waardoor leden zullen blijven. Dit resulteert in:

Hogere inkomsten uit abonnementen.

Een verhoging van de klantloyaliteit.

Een efficiënt handboek voor gestroomlijnd klantcontact.

Data gedreven churn verlaging in 5 stappen uitgelegd.

Om de churn ratio te verlagen zal een voorspelling gemaakt worden van toekomstige churners en door A/B testen de optimale retentiestrategie bepaald worden.

1. We beginnen bij de basis.

We maken kennis met elkaar en er wordt een samenwerkingscontract opgesteld met betrekking tot de veiligheid van uw data (NDA).

m

2. We verzamelen alle data

Alle beschikbare informatie (historische verkoopcijfers, klant data, marketing data, externe informatie, opzeggingen en aanmeldingen, etc.) om te kunnen beginnen met de data-analyse.

l

3. De data wordt opgeschoond en samengevoegd

Indien nodig wordt de data opgeschoond en gekoppeld aan externe databronnen.

4. Het model wordt getraind en geoptimaliseerd

Er wordt een model opgebouwd die de relevante informatie meeneemt en een voorspelling van het aantal toekomstige opzeggingen maakt. Vervolgens wordt een strategie bepaald om de potentiële opzeggende leden te behouden. De resultaten van A/B testen worden geanalyseerd en model wordt verder geoptimaliseerd.

5. Maandelijkse voorspelling

Nu we weten waarom en wanneer leden zullen gaan opzeggen, kunnen deze leden op de juiste manier benaderd worden om ze te behouden.

Meer leden behouden?

Michiel, mede-eigenaar van Datalytics: “We zien dat churn analyses niet alleen opzeggende leden detecteert, maar ook de loyaliteit van klanten zien we sterk verhogen”

Start vandaag nog met onze Quick-scan.

Veel gestelde vragen

Deze vragen wilt u ons misschien wel stellen voordat uw churn verlaagd zal worden door onze analisten. Misschien hebben we uw vraag al eens beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur een email naar info@datalytics.eu.

Wat zijn de kosten van verdere analyses?

Door het brede aanbod van mogelijkheden wordt er geen vaste prijs gehanteerd. U kunt altijd een gratis quick-scan aanvragen waaruit een prijsindicatie zal volgen voor de mogelijkheden die jullie data biedt.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn veel mogelijkheden beschikbaar. Zo kunt u kunt een eenmalige analyse laten verrichten op de oorzaken van opzeggen, maar het is ook mogelijk om op frequente basis inzicht te hebben op de leden die mogelijk gaan vertrekken en hoe u daarmee om moet gaan. Als u twijfelt over de mogelijkheden, schroom vooral niet om contact op te nemen.

Voegt het wel genoeg waarde toe? Is het nuttig?

Meer leden behouden betekent hogere omzet en hogere klantloyaliteit. Mocht u niet tevreden zijn kunt u altijd kiezen voor een ‘no-cure-no-pay’ contract.

VERLAAG CHURN RATIO

Benieuwd waar de kansen liggen voor uw bedrijf?

Kies voor onze Quick-Scan en ontdek in welke mate een churn analyse van invloed zal zijn op de groei van uw organistaie.

Omzet verhogen door meer te doen met Data?

Download onze Whitepaper en ontdek hoe u er binnen 5 stappen klaar voor bent.

You have Successfully Subscribed!