Selecteer een pagina

Data analyse

Sneller groeien door data gedreven beslissingen? De analyse is het begin.

Meer inzichten uit verbanden, meer vertrouwen en kostenbesparingen

Data is een bron van informatie, die wanneer goed gebruikt, kan leiden tot concurrentievoordeel en de verbetering van bedrijfsprocessen. Echter is losse data niet voldoende om er voordeel uit te halen. Een goede analyse is nodig om verbanden te leggen en inzichten te genereren. Door de kennis die vergaard wordt uit de geanalyseerde data kunnen beslissingen genomen worden aan de hand van data en minder op basis van intuïtie. Hier is de opgedane kennis geen einddoel, maar een middel om de omzet te verhogen, kosten te verlagen en processen te stroomlijnen om de kwaliteiten van uw producten en diensten te verhogen.

'

Kostenbesparing

We vinden in elke stap van het operationele planningscyclus altijd wel een bepaalde afwijking van het beoogde optimum. Door deze afwijkingen aan het licht te brengen kunt u de juiste operationele planning bewerkstelligen wat gemakkelijk kan leiden tot een 5% tot 10% kostenbesparing van het operationele budget.

Verbanden leggen

Data kan onoverzichtelijk zijn en belangrijk connecties worden hierdoor vaak gemist. Wij zorgen ervoor dat alle informatie die verborgen zit in jullie data eruit gehaald wordt zodat er beslissingen genomen kunnen worden op basis van deze data. We leveren overzichtelijke en gerichte rapporten of dashboards, omdat de kwaliteit van de informatie de uiteindelijke winst gaat bepalen.

Groeikansen ontdekken

Na de data geanalyseerd te hebben passen we ons zakelijke inzicht en branchegerelateerde ervaring toe om ‘quick-win’ kansen te ontdekken. We integreren onze externe databronnen met uw specifieke (klant)data om kansen voor groei te ontdekken en bloot te leggen. Hierdoor bent u in staat snel in te springen op kansen en zo concurrenten voor te zijn.

DATA-ANALYSE.

Benieuwd waar de kansen liggen voor uw bedrijf?

Start vandaag nog met de eerste stap in de richting van het maken data-gedreven beslissingen aan de hand van uitgevoerde data analyses.

Toepassingen van data analyse

Data analyse is niet alleen het fundament voor vervolg analyses zoals voorspellende analyses, klantsegmentatie en data visualisatie, maar zorgt ook voor meer inzichten en legt verbanden tussen factoren op bedrijfsresultaten. Het is de eerste stap naar een meer data gedreven organisatie.

Toepassingen van data analyse

  • Het identificeren van kansen in de markt of binnen uw organisatie
  • Analyses op basis van (klant)data
  • Het bouwen van KPI dashboards en rapportages
  • Interactieve analyses; hoe effectief zijn de contactmomenten met klanten

Meer weten over onze diensten?

We laten u graag zien waar we ons nog meer mee bezig houden.

Meer tevreden klanten, omzet en winst?

Ontdek onze specialisaties waarmee wij uw organisatie kunnen laten groeien.

Omzet verhogen door meer te doen met Data?

Download onze Whitepaper en ontdek hoe u er binnen 5 stappen klaar voor bent.

You have Successfully Subscribed!